Sekulenta

 Zelo dolgo sva se z štampiljko sekulente spogledovali. Potem pa sem dobila idejo, da bi bila ravno pravšnja za ustvarjanje z Lindy's prahci in končno je prišla v mojo ustvarjalnico.


Prejšnji teden sem uporabljala sprejčke tokrat pa sem  izbrala dva različna zelena in vijolični Lindy's pigmentni prah.

 
Najprej sem akvarelni papir Florence  poščetkala z aplikatorjem in pudrom ki je v njem. Z njim dosežemo, da se embosirni prah res prime le na odtisu. Z blazinico za embosiranje in rose gold embosing prahom ter grelno pištolo sem nato odtisnila in embosirala štampiljko.
 
 
Pomagala sem si z pripomočkom za odtiskovanje, saj tako velike štampiljke težko odtisnemo naenkrat. Z napravo pa lahko odtiskovanje ponavljamo dokler z rezultatom nismo zadovoljne brez strahu, da se nam bo odtis premaknil in zato sfižil.
 
 
Z mehkim čopičem se nato odstranila še kakšen pobegli prahec, ampak res jih ni bilo veliko.

Embosiran motiv sem nato obilno pošpricala z vodo. Po vsem skupaj pa potem z pomočjo čopiča nanesla Lindy's prahce ki so v nizkih škatlicah. Visoke škatlice pa imajo že narejene pokrovčke tako, da lahko prahce prav lepo posujemo po željeni površini kakor poper ali sol iz solnice.Ustvarjanje z prahci je pravo presenečenje, sam nimamo popolne kontrole nad tem kako bo izdelek na koncu izpadel.

Motiv sem na koncu obrezala na željeno velikost osnove za voščilnice . Podložila sem še črn karton za kontrast.

 
Dodala sem le še napis iz seta Altenew in tekoče nuvo polperle.
 
 

Skoraj ves potreben materjal sem dobila v Darilnici Klavdija.

Komentarji