Enostavna roža iz foamirane pene


Rožice so res moja ustvarjalna strast in najraje se ukvarjam prav z njimi. Mogoče je to zato, ker kot "blokar" nimam možnosti za obdelovanje vrta in tako svoje floristične sanje živim skozi papir in po novem tudi s pomočjo foamirane pene. Še vedno se učim in se bom še dolgo. A, ker sem trmasta verjamem, da bodo iz dneva v dan lepše.

 
Za izdelavo takšne rožice ne rabimo veliko pripomočkov. Foamirano peno, škarje, ravnilo, Vročo pištolo, olfa nož, prašnike za v sredino katere lahko enostavno zamenjamo s perlico, gumbkom....


Iz pene izrežemo trak in ga nato narežemo na štiri kvadratke, 2 v velikosti 4x4 cm in 2 v velikosti 3x3 cm. Takšne velikosti so moji kvadratki ve pa lahko izberete drugačno velikost, vedeti morate le, da se pena med segrevanjem majčkeno skrči.


 Kvadratke iz pene nato enostavno prepognite in mu polkrožno odrežite vogale.
Na koncu pa še s škarjami zarežite proti sredini cvetka, da dobite lep cvetni listek.


Likalnik segrejte le toliko, kakor, da boste likale svilo. Cvet previdno položite na segreto ploskev likalnika in na sredini pridržite s pinceto ali leseno paličico,Ko se cvetni robovi rahlo upognejo bo sam padel z likalne ploskve.


Takrat ga še toplega pomečkajte, lahko vsak listek zase, lahko vse skupaj, jaz sem jih pri tem cvetku kar zvila v kroglico. Prav močno sem jih pomečkala.


 Na koncu z vročo pištolo vse 4 cvetne listke zalepimo skupaj. Skozi sestavljen cvet na sredini naredimo z špičastimi škarjami ali pinceto luknjico. Skozi narejeno luknjico potegnemo prašnike, če smo se odločile zanje. Prašnike sestavimo v šopek in na dnu  skozi nitke potegnemo žičko, lahko je ostanek papirnatih rožic, če jih uporabljate.Tudi prašnike sem rahlo prilepila z vročo pištolo.



Takole, naša rožica je narejena, ni pretežko, poskusite.
 

Foamirano peno in prašnike lahko kupite pri Klavdiji. Dobro je založena z njimi.

Komentarji

  1. Lili, hvala za natančen prikaz, kako lahko na preprost način pridemo do čudovitih cvetov!

    OdgovoriIzbriši
  2. Res enostavno narejena rožica. Lepo je videti. Hvala za postopke izdelave.
    Bodi lepo,
    Danica

    OdgovoriIzbriši
  3. Goga, prava mojstrica v izdelovanju rož si. Super nazorni prikaz in opis, hvala za oboje. Nisem še poskusila delat rož iz foamirane pene, pa ne vem, če me nisi prepričala ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. čudovit prikaz in krasne rožice. Pena je naročena, tako da sprobam kmalu :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prav čutiti je tvoje veselje ob izdelavi rožic. :-) Super ti gre od rok mečkanje segrete pene. Morda bo tole še en bav-bav, ki ga bom nekoč pregnala iz seznama. :-))) Za enkrat ostajam pri bolj "flah" pripomočkih. :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. iskrena hvala za tako natančen in jasen opis oz. video vodič. Si že prava mojstrica v izdelovanju teh cvetkov. Mogoče tudi mene v prihodnosti zamika in se preizkusim v izdelovanju.

    OdgovoriIzbriši
  7. Zelo so lepe in odlično ti gredo od rok. Meni se foamiran valja že lep čas doma, pa kar ne zberem poguma, da se ga lotim. So pa take rožice res lep dodatek.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala za navodila. Zgledajo fantastično :)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar