Rožice iz Foamirane pene - Klavdija #6.

Tudi v naše kraje je prišla mehka foamirana pena iz katere v tujini že dolgo dekleta izdelujejo čudovite cvetove, ki krasijo paprčkaste izdelke. Priznam, da sem bila tudi sama med tistimi, ki so navijale, da jo dobimo tudi v naše loge in zato sem se takoj, ko sem prišla do nje lotila izdelave rožic. Seveda sem si ogledala kar nekaj posnetkov izdelave in priznam, da je težja kakor je videti na posnetkih.

   
 Kot vedno sem se barvanja lotila z Distress blazinicami, prašnike v beli barvi sem pobarvala z Copic markerji in tako dobila željene barve.


Izrezovanje rožic se lahko lotite z šablonami ali luknjačem (štanco), le da morate pri slednji pod peno položiti plast papirja, drugače vam rožice ne bo odrezalo, ampak jo bo le nacefralo.


Da se lepo zvijejo, lahko uporabite fen za embossiranje ali pa likalnik, pazit le, da si ne opečete prstov. Uporabite pinceto ali pa kakšno paličico, da primete cvet.


 Če boste uporabile likalnik, ga nastavite na najnižjo temperaturo.


Na sredino sem že pred segrevanjem naredila luknjico, da sem potem lahko dodala prašnike.

 

 Z drisstres blazinciami se pena prav fino obarva.

Pa še sestavljena rožica iz foamirane pene.
Lepila sem jo z lepilno pištolo. Bom pa naslednjič poiskusila lepljenje z Schoch glue lepilom, mislim, da je za en dan dovolj segrevanja z fenom ali likalnikom, še vroča pištola je resna grožnja mojim prstom.

Za ozadje sem z sizixovo šablono satja izrezala dele papirja. Obožujem vse vrste takšnih šablon.


Na takšen način se pri meni prične sestavljanje detajlov na voščilnici.


 
Pa še cela v vsej svoji medeno rumeni lepoti. Prav lepo jesenska mar ne??

Komentarji

  1. A to je to???? Sem že zasledila ta izraz vendar nisem vedela kaj to je??? Po podobi sodeč mi je delovalo kot mossguma. Spet nekaj novega....So pa rožice res lepe in na satovju manjka samo še medek, ki se lepo cedi po površini voščilnice. Če pa te slučajno (bog ne daj) za trenutek zapustijo vse ustvarjalne ideje, si lahko izdeluješ rožice in pri 10 kg narejenih rožic, ni vrag, da se ti ne bo utrnila ideja kako jih uporabiti:-))
    Lepo bodi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Goga, ta je pa tako lepa, tako topla, enostavno čudovita :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Luštno. Tudi sama sem že videla te rožice ampak še zbiram pogum, da poskusim. Zdaj, ko se material dobi tudi pri nas, bo to veliko lažje. En klik in že je pri meni ;-)

    OdgovoriIzbriši
  4. V Artu so imeli delavnice, vendar primernega luknjača za te rožice ne najdem. Imam pa že dolgo material le šablone ne. Tvoji luknjači so pravi po obliki. Verjetno so veliki cca 2,5 cm, če so manjši je en zmazek. Tvoj izdelek je zelo lep po barvah in vsebini. Pozdravček Aleksandra

    OdgovoriIzbriši
  5. Cvetje, narejeno iz tega materiala mi je prekrasno in ga že kar nekaj časa občudujem po tujih blogih. Tudi voščilnice, narejene z njimi, so enkratne. Tvoja je prava lepotička in polna lepih barv. Sama pa imam kar rešpekt pred njimi, ker sem prelena, da bi delala še škatlice, če želiš voščilnico podariti :) Mogoče le kdaj ...

    OdgovoriIzbriši
  6. Čudovito cvetje, res občudovanja vredno. Voščilnica v celoti pa itak zmaga, krasna je.

    OdgovoriIzbriši
  7. Čudovita, rožice so prekrasne...

    OdgovoriIzbriši
  8. tako super tutoriale delaš in polno uporabnih nasvetov imaš ... poleg perfektnih voščilnic, seveda! tale je res krasno, krasno medena ...
    meni ta pena, čeprav je učinek fenomenalen, kar ne priraste k srcu s tem likalnikom - bi res spet rabila svoj kabinet za ustvarjanje za vse pripomočke in bi likalnik vsaj bil večkrat v uporabi ...

    OdgovoriIzbriši
  9. Sem že videla delavnico za izdelavo rožic s to peno, pa me niso tako navdušile kot tvoje. Čudovita, sijoča voščilnica.

    OdgovoriIzbriši
  10. Čudovite rožice si naredila in takole na tvoji voščilnici izgledajo pa še lepše :-)) Krasno rumeno voščilnico si naredila ... zelo je šik!

    OdgovoriIzbriši
  11. Lili, kako vesela sem, da sem "padla" v to ustvarjalno druščino. Kaj vse sem se že naučila in še več novega zvedela. Čeprav se morda ne bom polotila izdelovati s tem materialom pa vsaj vem, kakšen je in kako se ga uporablja. Si pa naredila čudovite cvetove - vse čestitke za to "medeno" lepotico. Pozdravček, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  12. Res je prava medena lepotica. Prelepo si sestavila rožice. Krasen šopek. :-) Pri polni zavesti izjavljam, da se sama te pene še dotaknila ne bom, ker nimam tako čarobnih prstov, da bi mi uspelo pričarati kaj tako lepega, kot je uspelo tebi. :-))

    OdgovoriIzbriši
  13. Wauuu, zelo zelo lepo si naredila rožice, krasna voščilnica. Jaz komaj čakam, da se spopadem s to peno me že močno srbijo prsti :D
    Verjamem, da ko gledaš video o nastajanju teh lepotic se zdi vse tako "simpl" , ko pa se jih sam lotiš je zgodba po vsem drugačna.

    OdgovoriIzbriši
  14. Pišem še 1x - zakaj?:) - ker sem bila včeraj na srečanju pri Klavdiji s tvoje strani poučena o tem materialu, ker sem si kupila ( za pokušino) tudi material in ker sem danes še 1x bolj podrobno pogledala izdelavo. Saj ne vem kaj bo nastalo, ampak poskusila bom in če ne drugače, dobiš na vpogled samo ti - tudi če bo skropucalo:)))). Hvala za ves podarjeni material - zlata si. Hvala tudi za prijeten dan, ki smo ga preživele skupaj. Lep pozdravček in objem, Andreja

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar