Craft-alnica #195. - VZOREC

Dva tedna sta za nami in spet smo tu z novo nalogo pri izzivu Craft-alnice. Izbrala nam jo je Martina in jo poimenovala

VZOREC

Na voščilnici z različnimi tehnikami in barvami ponovi vzorec.
Lahko je vzorec blaga, tapete, sledi avtomobilskih gum, ... :)
Seveda ne pozabi dodati fotografije vzorca, ki ti je bil inspiracija.

Meni je bila naloga takoj všeč, čeprav ni ravno najbolj enostavna. Mogoče ravno zato, ker buri našo domišljijo.


Odločila sem se za vzorec Argyle. Sinonim za škotski karo, bolj natančno romb. Vzorec izvira iz škotskih klanov in grofije Argyll na zahodu Škotske. Vsak škotski klan po 17. Stoletju je imel svoj lasten Tartan križ kraž vzorec horizontalnih in vertikalnih črt, kateremu so sledile določene barve klana


Pred leti sem  veliko pletla, sedaj pa mi papirčki poberejo ves prosti čas in na tak način sem se malo poklonila moji stari ljubezni.
Moška voščilnica narejena z papirji in šablonami Marianne design mi je bila pravi ustvarjalni užitek.

Se tudi v vaši omari skriva kaj v tem stilu?? Mogoče pa kakšne nogavice??
Pridružite se nam v igri vzorcev. verjemite ni težko, prav zabavno je.
Pokukajte še k Martini , Andreji in Marjeti. Lepo so se igrale z vzorci.

Veselimo se že vaših izdelkov.

Komentarji

  1. O fino, tudi med štumfi lahko pogledam, vmes pa še omaro s cunjami pospravim.........hvala za idejo. Dobra si, da ti je padla ta ideja v glavo in potem na papir...res ni tako enostavno vse skupaj... Se ti ne zdi, da nam Martina z vstopom v Craft-alnico ornk kravžlja možgane???!!! O tem kje pobira ideje mi je pa itak zaupala.....to pa ni več za javnost:-))...Lepo bodi...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga moja, vidiš kako ekipa Craft-alnice skrbi za tvojo urejenost doma :) :). Dej no, ti si itak polna trikov, grem stavit, da boš nardila kar tri različne. Martine nam pa nikar ne kregaj, jo želimo še obdržat.

      Izbriši
    2. Ja seveda, sem 2x ZA da jo obdržite.....uh, vsaj ene smo se spet rešile, da nam ne hodi v zelje s svojimi umetninami:-))

      Izbriši
  2. Ja, prav super si se spomnila na ta vzorec in ga prenesla na voščilnico. Sem najprej pomislila, da si ga sama naštrikala ;) Pa hvala za info o izvoru tega škotskega vzorca ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimiv izziv in pohvale za razlago! Pri voščilnici pa se vidi, da ti gre tudi štrikanje dobro od rok!

    OdgovoriIzbriši
  4. Lušna voščilnica in lep vzorec.

    OdgovoriIzbriši
  5. No, pa sem zvedela nekaj o tem vzorcu. Hvala. Voščilnica pa je topla, zaradi barv, vzorca in motiva puloverja. Krasna je.

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala za super razlago:), kako se bom pa spoprijela s tem, pa še ne vem:). Verjetno bo res potrebno pospraviti po omarah:)))) in mogoče pride tudi ideja. Vsekakor si pa "naštrikala" super pulover, upam, da v številki, ki bo prišla prav:). Sicer ste pa z idejami inovativne in konkretno vspodbujate naše sive celice. Pozdravček, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  7. Krasno voščilnico si naredila. Naloga se mi zdi kar težka. Cel kup nekih vzorcev je okoli nas, da bi se utrinila kakšna dobra ideja,... to tja je pa še daleč.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala za razlago škotskega kara. :-) Krasno inspiracijo si izbrala za svojo voščilnico in jo resnično lepo izdelala.

    OdgovoriIzbriši
  9. Komaj si opomorem od shabby chic izziva že je tu nov! in vmes še polno drugih stvari, jaz pa samo dve roki!!!
    najbrž bom okrog sebe v prihodnjih dneh videla same vzorce :-) Še dobro, da si lahko oči odpočijem na tvoji čudoviti voščilnici,!
    Sončka pošiljam, Majda

    OdgovoriIzbriši
  10. Še z moje strani hvala, da si nam razkrila zgodovino kara. Super si se spopadla z nalogo in jo tudi zelo uspešno opravila. Morda res ne bi bilo slabo malo globlje pokukati v omaro :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Čudovita voščilnica
    Hvala ker si me izobrazila. Pred kratkim sem brala knjigo Julie Garwood - romantično zgodovinsko pripoved kjer so imeli klani oblačila v svojih tradicionalnih barvah. Šele zdaj vem o čem je bilo dejansko govora.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar