Zaljubljena Craft-alnica

 Sv. Valentina poznamo pri nas  že dolgo, vendar ne v povezavi z dnevom zaljubljencev. Sveti Valentin goduje 14. februarja. Takrat – po starem kmečkem koledarju - prinese ključe do korenin. Na ta dan se tudi ženijo ptički. Kdor želi videti ptičjo ženitev, mora bos do grmovja, čeprav je na ta dan velikokrat še zelo mrzlo. Pri nas Valentinovo ni klasičen praznik, lahko bi rekli da je vrinjen, vendar se pri nas vse bolj uveljavlja. Valentinova srca so prišla k nam iz Holandije skupaj s samo zamislijo o prazniku. Sv. Valentina že dolgo poznamo tudi v Sloveniji, vendar je imel pri nas drugačen pomen. Po starem kmečkem koledarju je Valentin prinesel ključe do korenin in so mu zato pravili prvi spomladin. Valentin ureže prvo trto, ponekod pa se prične v tem času delo na vrtovih. Predvsem pa je marsikomu znano, da je ta dan poleg gregorjevega (12. marec) in vincencijevega (22. januar) značilen po tem, da se ptički ženijo. Zanimivo je , da v Beli krajini pravijo, da je valentinovo prvi spomladanski dan.



Manuela je izbrala temo za 21. izziv, ker se nam praznik zaljubljencev približuje je bila tudi pričakovana 



Priznam , da nisem tip, ki bi s srčki in torticami v njihovi obliki prikazovala koliko imam koga rada,a mi je bila izdelava voščilnice prav v veselje.Razlaga pa z namenom, da ne bomo spet modrovali, kako se je praznik k nam prikradel iz Amerike.
Tisti pa kateri so za tak način izkazovanja ljubezni, zakaj pa ne, možnosti za to imajo v naslednjih dneh zagotovo dovolj, le denarnico naj odprejo, ali pa sami izdelajo kakšno drobno pozornost in se z njo prijavijo na Craft-alničin izziv.

Srček na voščilnici je kvačkan, in tule vam pripenjam tudi navodila za izdelavo, prav fletni so.

Pokukajte še k Janji, naši novi članici v ustvarjalnem timu Craft-alnice, Manueli in k Simoni res so se vse tri potrudile in izdelale čudovite izdelke.


Komentarji

  1. Prekrasne i tako tople čestitke još kad u njima bude pisalo nešto lijepo njihova veličina bit će još veča, prekrasno Lili!
    Pusa.

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovit srček, ki si ga lepo umestila na zanimivo izdelano rožico.
    Po navodilih, ki si jih pripela, mi morda ♥ uspe :). Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Luškana čestitka in hvala za link do navodil!

    OdgovoriIzbriši
  4. Lili tudi jaz nisem "srčkast" tip človeka, zato vem kaj želiš povedat. ;)) Tvoja čestitka pa je vseeno zelo lepa. :))

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar